Izrada vaše web trgovine

Savjetovanje
Slika 56
Imate stotine nedoumica, stotine ideja, razmišljate da li nešto treba da se uradi ovako ili onako. Niste sigurni oko mogućnosti Magento platforme, kao ni na koji način da je najbolje iskoristite. Na ova i slična pitanja je lakše naći odgovore kada se oslonite na naše iskustvo. Naše konsultantske usluge će vas ubrzati i pomoći da riješite dileme i donesete optimalne odluke.
Dizajn
Slika 57
Profesionalan dizajn će mnogo lakše pretvoriti posjetioca u kupca. Za vašu web trgovinu jen važno da se svaki segment dizajnerski doradi tako da ulijeva povjerenje posjetiocima. Naši dizajneri vam mogu pomoći i kreirati dizajn, pretvoriti skice u konkretnu Magento temu, te napraviti "responsivni" dizajn za mobitele. Mogu i doraditi postojeću ili kupljenu temu.
Programiranje
Slika 58
Treba vam neko koji može da izmjeni funkcionalnosti Magento sistema ili da napravi potpuno nove komponente? Treba vam automatizirati procese, uraditi skripte za Import / Export podataka ili specijalizirane module za Plaćanje ili Dostavu. Naš iskusni tim, specijaliziran za Magento rješenja, može to i sve ostalo što spada u domen Magento programiranja.

Održavanje postojeće web trgovine

Slika 59
Izrada WEB trgovine je samo prvi korak, početak vašeg dugogodišnjeg poslovnog poduhvata. Kako vrijeme prolazi nove ideje će se rađati, potrebe za promjenom funkcionalnosti, dodavanjem novih opcija ili korekcijama dizajna. Potrebe klijenata moraju da budu na prvom mjestu i zato se web trgovine stalno i često mijenjaju. Potrebno ih je optimizirati i prilagoditi korisniku i novim trendovima koje vrijeme donosi. Vama treba neko ko će zajedno sa Vama da radi na rastu Web trgovine, neko ko će preuzeti tehničku brigu o sistemu, da bi ste se mogli punim potencijalom posvetiti poslovanju. Održavanje web trgovina uobičajeno podrazumjeva:

 • Dorada dizajnerskih ili funkcionalnih elemenata na Magento web trgovini
 • Reakcija u slučaju prijave kvara, popravka sistema u slučaju pojavljivanja grešaka
 • Redovno ažuriranje (upgrade) Magento platforme na nove verzije odmah nakon objavljivanja
 • Unos ili promjena informacija koje nije moguće promijeniti direktno kroz Administrativno sučelje
 • Pravljenje dnevnih, sedmičnih i mjesečnih backupa
 • Vraćanje web stranice "u život" nakon totalne havarije
 • Nadzor skripti za import / export podataka
 • Rješavanje problema koji se odnose na komunikaciju sa sistemom za naplatu

Dodatne Magento usluge

Export / Import podataka
Slika 60
Dosadilo vam je ručno unositi podatke. Vaš knjigovodstveni sistem zna cijene o svim proizvodina, zna dostupne količine kod vas i kod dobavljača. Mi možemo napraviti skripte koje će automatski prenositi podatke iz vanjskog sistema u web trgovinu i obratno. Automatizirat ćemo prenos podataka o kupcima, narudžbama, proizvodima, cijenama i količinama i osloboditi vas nepotrebnog posla.
SEO optimizacija
Slika 61
Da bi ste uopšte bili u prilici biti među prvim rezultatima na Google pretrazi, Vaša stranica mora da prođe kroz postupak Search Engine Optimizacije (SEO). Ključne riječi i fraze, izmjene meta opisa i tagova su početni korak. Spajanje sa Google Analytics alatom i Webmaster Tools će vam omogućiti nadzor i upravljanje procesom.  Mi vas možemo posavjetovati o SEO procesu i/ili implementirati SEO zahtjeve.
Optimizacija brzine
Slika 62
Da li se Vaša stranica učitava presporo? Da li kupci odustaju od narudžbi zbog dugotrajnog čekanja da se nešto desi? Brzo učitavanje, brza reakcija sistema, brz rad svakog dijela Magento sistema je neophodan i obavezan. Naš tim može uraditi duboku analizu sistema, pronaći tačne razloge usporenja te predložiti i implemenirati optimizacije brzine kako unutar Magento sistema, tako i unutar komponenti servera i OS-a.

Treba vam migracija sa Magento 1 na Magento 2 sistem?

Slika 63
Razmišljate o tome da Vašu trgovinu pomjerite na novi novo. Želite iskoristite sve nove mogućnosti novog Magento 2 sistema, ali ste zaglavili na starijoj Magento 1 platformi. Strah vas je da ako pređete na novu platformu da ćete izgubiti podatke o kupcima, o narudžbama, o proizvodima. Stara platforma se više ne održava kao ranije, sigurnosne i druge propuste niko ne popravlja. Stranica je sve sporija, a vi ne možete ni server da promjenite jer vam treba stara tehnologija koju serveri više nemaju.

Zašto da pređete na verziju 2?

 • Magento 2 je brži od Magento 1 na istom serveru. To vole i kupci, a utiče pozitivno i na SEO i rangiranje na Google tražilici.
 • Dobite ćete novi i jednostavniji administrativni panel i brže ćete završiti operativne stvari oko narudžbi.
 • Sa novim Magentom dolazi novi proces za narudžbu, skraćeni, kojeg kupci preferiraju, One Page Checkout.
 • Novi Magento ima podršku za responsivni dizajn, i vaša stranica će se odlično izgledati na mobilnom telefonu. 
 • Na staroj plaformi se više ne popravljaju sigurnosni, a ni ostali problemi, od kraja 2017. godine sav razvoj na Magento 1 će biti zaustavljen.
 • Magento 2 podržava najnoviju modernu tehnologiju: PHP7, Redis, Composer, PHPUnit, RabbitMQ, te ga lakše možete pokreniti na novoj generaciji servera.
Leftor kao partner će vam pomoći da bezbolno prođete kroz proces migracije sa stare na novu Magento 2 platformu. Pomoći ćemo vam da iskristite sve prednosti nove platforme, a da u tom postupku zadržite sve stare podatke.

Usluge instalacije i podešavanja

Inicijalna instalacija

 
Treba te uslugu instalacije Magenta na vaš server? Nudimo instalaciju, podešavanje operativnog sistema, baza i ostalih sistemskih parametara?

Instalacija dodataka

 
Kupili ste novi dodatak za Magento, novu temu ili plugin i treba vam pomoć da ga instalirate, aktivirate i podesite? Pozovite nas.

Plaćanje i dostava

 
Treba vam izrada modula za plaćanje za lokalnog provajder za naplatu (payment gateway) ili neki posebni algoritam proračuna cijene dostave?

Upgrade verzije

 
Magento vam je zastario i želite preći na noviju verziju ili trebate redovnu uslugu ažuriranja Magenta na nove verzije?

Specijalizirani magento hosting

Slika 70
Odgovarajući hardvare u serveru i optimalno podešen Operativni sistem su jezgro dobre Magento web trgovine. Parametri na serveru moraju da budu posebno podešeni po uvjetima koji odgovaraju Magento sistemu, a te uvjete ne mogu obezbijediti svi pružatečji hosting usluga. Leftor kao vodeća hosting kompanija u BiH ima posebno podešene servere za Magento upotrebu. U mogućnosti smo da vam ponudimo:

 • Osnovni Magento hosting paket, koji po pizuzetno povoljnoj cijeni može opslužiti do 5.000 posjetilaca na dan 
 • VPS servere podešene za Magento sistem, koji opslužuju do 10.000 posjetilaca na dan
 • Dedicated server za Magento sistem, koji je pogodan ako imate do 50.000 posjetilaca na dan
 • Pravljenje specijaliziranog (custom) rješenja, sa više VPS i/ili Dedicated servera. Ovo je korisno za web trgovine sa više od 50.000 posjetilaca na dan
 • Mogućnost postavljanja Magento sistema na Amazon ili Microsoft Cloud
0 0